.  

 

 

 

 

V tomto roku sme sa znovu zúčastnili medzinárodnej súťaže v Českých Budějoviciach v rámci INTERNATIONAL BEER FESTIVAL. No a ako sme obstáli?

          

 

Napriek tomu, že naša cesta za ocenením začala trošku kostrbato - pokazené auto a tým spôsobený neskorý príchod na vyhlásenie :) ....ocenenia sme získali a prevzali si ich priamo v Českých Budějoviciach.

Obhájili sme si minuloročné ocenenie pre SIGELSBERG CIDER POLOSLADKÝ, ktorý získal aj tento rok prvé miesto ZLATÚ PEČAŤ v kategórii Tradičný cider. Tento cider vyrábame tradičným procesom fermentácie zo 100% jablčnej šťavy, niekoľko násobným stáčaním, filtráciou. Celý proces trvá min. 6 - 12 mesiacov. Pri plnení do fliaš je sýtený CO2. Tento druh cideru ponúkame vo fľašiach o objeme 0.275 L, alebo v sudoch na čapovanie.

A zároveň sme získali STRIEBORNÚ PEČAŤ pre SIGELSBERG CIDER ŠPECIÁLNA EDÍCIA v tej istej kategórii Tradičný cider. Ako už jeho názov napovedá, ide o cider, ktorý vyrábame špeciálnou metódou, podobnou tradičnej výrobe "champagne". Ide o fermentáciu priamo vo fľaši, kedy cider nie je filtrovaný. Cider kvasí priamo v 0,75L fľaši cca 1 rok, čím si vytvára vlastné bublinky a získava tak špecifickú chuť. Vyrába sa tak isto zo 100% jablčnej šťavy. Ide o suchý, výrazne šumivý cider.

Do súťaže bolo prihlásených 18 rôznych vzoriek, spomedzi ktorých sme získali hneď prvé 2 miesta. Je to niečo úžasné. Spätnú väzbu, ktorú v poslednej dobe dostávame či už vo forme ocenení, alebo pozitívnych reakcií od našich zákazníkov, nás ženú dopredu a dávajú nám silu s radosťou pokračovať v tom čo robíme.

Ďakujeme všetkým priaznivcom. Sľubujeme, že nepoľavíme a naším záväzkom na tento rok, ale aj ďalšie, je získať stále lepšie ocenenia.

 

 

We are a slovak family business, who produce pure, natural cider with love and patience.

The idea of making cider came out in 2011 at our weekend house in Štiavnické Bane, little village in the heart of Slovakia, where the brand name comes from.

Our production aims on quality, local materials, no artifial flovers nor colors, 100%pure products.

We make the cider by fermentation out of 100% apple juice, multiple filtration and maturation for at least 6 months.

 

WHO WE ARE

WHAT IS SPECIAL ABOUT US

OUR STORY

 

 

 

Write us

Email:
Subject:
Message: